Meer impact, minder spanning

Je hebt het gevoel dat bij het presenteren je boodschap niet overkomt. Dat je publiek de draad kwijt raakt. Dat je verzandt in technische details. Terwijl je aan het spreken bent, merk je dat je publiek de aandacht verliest. Het lukt je niet om contact met hen te maken. Hierdoor neemt bij jou de spanning toe en gaat het presenteren alleen maar steeds slechter. Clip Trainingen stelt zich als doel om ICT professionals effectiever te laten presenteren, met meer impact en minder spanning.

Meer impact

De 3F methode

Focus, flow en fysieke expressie: dit zijn de elementen van de door Clip Trainingen ontwikkelde 3F methode. De 3F methode geeft je houvast om je presentatie snel te ontwerpen. Met een logische opbouw en een pakkende verhaallijn, waardoor je publiek geboeid blijft. Jij je zekerder voelt en minder spanning hebt als je presenteert. Lees meer over de 3F methode in het e-book Stop met presenteren, start met inspireren, dat je hier gratis kan downloaden.

De oprichter

Na zijn studie psychologie, begin jaren negentig, startte Gaby Agsteribbe als consultant. Hij vond presenteren spannend, moeilijk en liet dit het liefst aan anderen over. Presenteren heeft hij geleerd op een minder voor de hand liggende manier, namelijk door lessen te nemen in improvisatietheater. In de jaren daarna verdween door het vele spelen langzaam zijn podiumvrees en van het een kwam het ander. Voorstellingen voor vrienden en bekenden werden voorstellingen voor bedrijven. Hij trad op als dagvoorzitter bij congressen, leidde paneldiscussies en maakte theatervoorstellingen waarin hij de boodschap van een organisatie vertaalde in een verhaal. Daarna volgde hij een trainersopleiding en leerde didactische methodes om in een aantal heldere stappen nieuw gedrag aan te leren. Na zijn opleiding begon hij met het geven van trainingen, om anderen te helpen om beter te presenteren.